Ik

Toen ik 15 jaar oud was begon ik interesse voor Japan te kweken. Mijn broer was op dat moment al een keer in China geweest en ook van huis uit ervoer ik een soort van fascinatie rondom Azië. Aan het begin werd ik vooral aangemoedigd door Japanse tekenfilms die ik samen met mijn broer keek, maar dit maakte al gauw plaats voor cultuur en ook voor de Japanse keuken. Maar de echte wil om ooit eens naar Japan te gaan begon toen ik me aanmeldde voor een cursus Japanse taal. Deze cursus heb ik drie jaar gevolgd en ik kan nu, hoewel ik mijn kennis van de taal op vrijwel nihil schat, zeer basale conversaties volgen en voeren.
Later is mijn fascinatie voor Japan tamelijk afgezwakt. Nu, 5 jaar na mijn eerste kennismaking, zijn er belangrijke zaken en taken bijgekomen en is er ook weinig tijd meer om me met deze ‘hobby’ bezig te houden. Toch is mij altijd bijgebleven dat ik een keer naar Japan wilde gaan, om op cultureel, culinair en linguïstisch gebied het land te ervaren.
Dit jaar heb ik met grote waarschijnlijkheid aan de taken van mijn bachelor Mechanical Engineering voldaan en was ik naar mijn idee wel aan een beloning toe. Na een aantal mislukte pogingen om een reis naar Japan te organiseren werd het natuurlijk wel eens tijd dat ik eens de daad bij het woord voegde en écht iets op touw zette. En dat is gelukt. Ik hoop u daarom met deze blog met de details van mijn mogelijk succesvolle reis te kunnen verblijden. Ik zou het erg op prijs stellen als u na het lezen van mijn blogs ook een reactie achterlaat.

Edwin Schreuder

4 thoughts on “Ik

 1. Hoi Edwin,

  Leuk om je site regelmatig te bekijken. Misschien nog wat meer foto’s ?
  Nou ja, die krijgen we wel te zien als je terug bent.

  Nog een mooie tijd en tot ziens.

  Groeten van de Hagenezen

  • Foto’s uploaden is vrij moeilijk vanaf hier, maar de foto’s van mijn iPhone zet ik er wel op. Zodra het mogelijk is zal ik wat meer foto’s uploaden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>