Yokohama Kirin Beer Village

Als echte studenten moet er door ons ook studentikoze activiteiten worden ondernomen. Natuurlijk kunnen we niet 3 weken lang alleen maar bloedserieus gebouwen gaan bekijken dus was het idee om ook eens een kijkje te nemen in een Japanse bierbrouwerij. Een geschikte locatie hebben we gevonden, maar daarvoor moesten we wel even naar de andere kant van de wereld bellen!

Het plan is om, als we in Tokyo zijn, een uitstapje naar Nikko en naar Yokohama te maken. Yokohama is de twee na grootste stad van Japan en heeft naast een grote (industriële) haven ook een modern centrum en een groot Chinatown. Door een grote aardbeving is een groot deel van het ‘oude’ Yokohama verwoest, de nadruk bij het bezoek aan dit centrum ligt dan ook op wat modernere aspecten. Er zijn veel parken, bijzondere districten, hoge gebouwen, musea, zoals een museum over de geschiedenis van ラーメン (ramen, Japanse noedelsoep), en (bezoekbare) fabrieken, waaronder een bierbrouwerij.

We zullen een bezoek gaan brengen aan de キリン横浜ビアビレッジ – Kirin Yokohama Beer Village. Kirin is een merk van Japans bier. Hier zullen we de 工場見学 (koujou kengaku – fabrieksexcursie) gaan doen. Het mooie is dat deze een rondleiding bevat van de fabriek met een proeverij van twee bieren en helemaal gratis is!
Het enige probleem is dat voor de excursie moet worden gereserveerd, de website in het Japans is en reserveren alleen kan via een Japans telefoonnummer. Toen ik eenmaal genoeg moed bijeen had geschraapt (en stiekem een telefoongesprek in het Japans had opgeschreven) was ik vroeg opgestaan en heb ik met Skype (dat is véél goedkoper) het nummer gedraaid. Het is grappig hoe Japanse bedrijven opnemen met een ellenlange zin waarin zowel de naam van het bedrijf, branch office en de naam en functie van degene die de telefoon opneemt wordt vermeldt. Na mijn prachtige Japanse openingszin was ik al gauw de kluts kwijt en hebben we gewoon in het Engels verder gepraat; volgende keer beter. Gelukkig is de reservering wel gelukt. Dus u zult nog even moeten wachten tot na woensdag 20 juli om 16:00 om te horen hoe dit Japanse biertje smaakt.

Posted from Delft, Zuid-Holland, Netherlands.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>