Osaka ontdekt

In de laatste twee dagen zijn we vanaf gisteren weer doorgetrokken naar Osaka vanaf Kyoto. We hebben ons nog een laatste dag vermaakt in Kyoto, waarna we onze spullen weer in hebben gepakt (die al ingepakt waren omdat we intern van kamer moesten wisselen).

Maar nu eerst onze laatste bezigheden in Kyoto. Zondag hadden we al geprobeerd om een bezoek aan het keizerlijk paleis te regelen, maar dat was toen niet gelukt. We hebben het dus nog maar een keer geprobeerd doordeweeks. We kwamen precies op tiid binnen om nog net met de rondleiding mee te kunnen doen, waar we met ons paspoort een reservering voor maakten. Aangezien het de Engelse tour was, was er naast de rondleidster geen Japanner te bekennen en het stikte weer eens van de Nederlanders.
De tour zelf was erg informatief en liet veel mooie plekken van het paleis zien.
Hierna zijn we de Inari-tempel geweest, waar honderden torii ((rode) poortjes) achter elkaar staan opgesteld. U kent het waarschijnlijk wel van foto’s van Japan. We hebben een wandeling gemaakt en die bleek achteraf best lang, hoewel we niet eens de volledige route liepen. En overal was het pad overdekt met torii. Erg indrukwekkend en de ervaring wekte een soort interne zwijgzaamheid op, ook door de verschillende begraafplaatsen waar we langs liepen.
Lucas, Robert, Steven en René hadden het niet gered naar het Imperial Palace en gingen daar heen; Bob en ik vervolgden onze weg naar een Bamboebos ten westen van Kyoto.
Het bamboebos is een stukje aangeplant bos en een toeristische plek. Hoewel het erg klein was, was het toch de moeite waard om er doorheen te lopen. Jammer van de Russen die te lui waren om te lopen en daarom met de taxi door het bos naar boven werden gebracht.
We vervolgden onze weg naar de rivier waar allerlei bootjes rondvaarten maakten. We waren niet erg tempted omdat we een ander doel voor ogen hadden: boven op een heuvel lag een echt apenpark. Dat was de korte klim (na Fuji is dat echt zwaar), maar eenmaal boven werden we omgeven door een hele kolonie Japanse apen die niet mensenschuw zijn! Ze poseerden netjes op de foto en er zaten zelfs hele jonge aapjes bij. Vanaf de heuvel werden we ook getrakteerd op een magnifiek uitzicht op Kyoto, dat nog behoorlijk groot blijkt te zijn.
Hierna zijn Bob en ik nog even in de trein gestapt om naar een mooie vallei te kijken. We konden het wel zien, maar de trein raasde er vrij snel doorheen. Daarom maar de trein terug genomen, waar we beiden in slaap vielen en nog net optijd voor de overstap wakker werden.
‘s Avond hebben Bob, Tommy en ik nog een Japans badhuis geprobeerd. Normaliter zouden Japanners kiezen voor een onsen: een heetwaterbad verwarmd door onderaardse hete bronnen (dit land ligt nog altijd op een breuklijn), maar in grote steden hebben ze dat niet. Hoewel de ervaring vrij apart en de gemiddelde leeftijd minstens 40 jaar meer was, was het toch de moeite waard.
Hierna zijn we met een paar biertjes lang de eerder geexploreerde zandbank gaan zitten en uiteindelijk nog zitten praten met wat locals.

Toch zat onze tijd in Kyoto erop, hoewel er vast nog veel meer te ontdekken was, is het ook leuk om nog verder te gaan kijken in het land. Daarom hebben we de spullen gepakt, afscheid genomen van het toch wel erg luxe hostel en op weg gegaan naar Osaka, waar we nog net optijd een hotelreservering hebben gedaan.
Het hotel is op zich best prima, het is een stuk ouder en lelijker dan waar we eerst zaten en ook de voorzieningen zijn wat minder. Maar voor ¥1500 per nacht hoor je me niet klagen.
Na onze spullen te hebben gedropt zijn we direct de stad in gegaan. Eerst zijn we gaan kijken bij het Osaka-kasteel. Dit kasteel staat midden in de stad en is helemaal ommuurd. We hebben er een mooie wandeling omheen gemaakt.
Hierna zijn we naar de sky garden gegaan, een uitkijkpunt op een futuristisch gebouw in Osaka. Dit gaf een prachtig overzicht van de stad en hier zagen we allerlei rare dingen: een snelweg door een gebouw heen; zwembaden boven op daken; helicopterplatforms en vliegtuigen die heel dicht over de stad raasden.
Hierna zijn we teruggegaan richting hotel en hebben Tommy, René en ik het zuidelijke deel van de binnenstad wat verder geëxploreerd, waar we ook hebben gegeten. Het uitgaansleven is hier heel bruisend en erg druk.

Vandaag gaan we met een deel naar het blijkbaar grootste aquarium van de wereld en bezoeken we Nara. Misschien dat ik vanavond langs een pachinkohal ga, een soort gokspel. Natuurlijk maar eerst even kijken hoe dat moet!

20110728-090016.jpg

Posted from .

3 thoughts on “Osaka ontdekt

  1. Hoi Edwin,
    Wat zie je veel en zo bijzonder allemaal. Leuk dat je ons uitgebreid op de hoogte houdt. Heel veel plezier! Olga

  2. Leuk verslag. Leuke foto, kennelijk warm genoeg om in een hemd te gaan.
    Hier in de Bourgogne is het niet echt warm, wel bewolkt. Morgen gaan we door naar Robert en Christianne.
    Veel plezier weer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>