Nighttime, bedtime

Nog maar 5 weken….

Hoe dichter ik in de buurt van de vertrekdatum komt, hoe drukker het schijnt te worden. Het laatste bachelorjaar eist zijn tol wat betreft de tijd en energie die er ingestoken dient te worden, maar gelukkig is het einde in zicht. Dit betekent natuurlijk ook dat de datum dat we in het vliegtuig stappen met rasse schreden nadert!
De drukte van de afgelopen tijd heeft er helaas wel voor gezorgd dat er op het gebied van de japanreis weinig is gepland. De zéér belangrijke Japan Rail Pass is nog niet besteld en eigenlijk moet er nog een boel aan activiteiten worden uitgezocht. Gelukkig zijn de hotels voor de hotels voor de heen- en terugweg al wel uitgezocht. Als we na onze 19 uur durende (!) reis dan eindelijk op Tokyo Narita aangekomen zijn, dan kan ik me voorstellen dat we helemaal lam en uitgeput zijn en graag meteen een bed in willen duiken. Maar daar doen meteen twee problemen zich voor: als we daar aankomen is het pas 10 uur ‘s ochtends en we hebben natuurlijk geen bed. Hoewel we aan het eerste niets kunnen doen, hebben we natuurlijk wel besloten van tevoren een bed te regelen. Ook is het handig dat we ergens onze spullen kunnen droppen totdat we de kamer ook echt in mogen. De rest van de zondag moeten we waarschijnlijk halfdood op de straat zien te slijten, maar dat heeft ook wel zijn charme.
Omdat we de indruk hadden dat de hostels al redelijk vol aan het raken waren, hebben Bob en ik een beetje bijtijds het eerste hostel proberen te regelen. Dus hier zijn we begin mei mee begonnen. Na wat wikken en wegen, vooral over het te besteden geldbedrag en de kwaliteit, zijn we uiteindelijk uitgekomen op Khaosan in Asakusa. De ligging is niet bijster centraal, maar met de metro is alles toch wel met een 15-30 minuten te bereiken. Daarbij kostte een nacht daar ¥2200 per persoon, wat qua prijs een goed compromis is tussen de nog goedkopere, maar dubieuze budgethostels en de duurdere hostels. Ook heeft dit hostel een dakterras en ligt het dicht bij het metrostation.

Omdat de railpass die wij nemen maar 2 weken geldt en deze op een vrijdag ingaat, loopt deze tot en met een donderdag. We gaan alleen pas op een zaterdag weer terug. Omdat het redelijk duur is om een lang stuk met de trein te reizen, moeten we dus op die donderdagavond weer terug in Tokyo zijn. De vrijdag wilden we geloof ik in ieder geval besteden aan wat shoppen (souvenirs enzo), dus dan was het sowieso handig om in Tokyo te zijn. Dus voor de terugweg was het ook handig om alvast de laatste twee nachten te boeken.
Het leek ons allen wel leuk om, als we dan toch in Japan zijn, eens in van die capsules te slapen. We hebben een behoorlijk goedkoop (¥1800) capsulehotel gevonden waar we met studentenkorting kunnen verblijven. Of die studentenkorting ook voor niet-Japanners geldt, hebben we nog wel even nagevraagd. Uit het behoorlijk gebrekkige Engelse antwoord bleek dat dat wel mogelijk moest zijn, althans dat is wat wij er van begrepen hebben. Dit hotel ligt in dezelfde wijk als ons eerste hostel, waarvandaan de trein naar het vliegveld makkelijk te bereiken is.

Nu de twee belangrijkste slaapplekken geregeld zijn, is eigenlijk het belangrijkste dat de railpass wordt besteld. Dit zou een dezer dagen moeten gebeuren. Verder zijn we bezig met een boekwerk met belangrijke reisinformatie; hier moet ook aan gesleuteld worden. Enkele activiteiten zijn wel al geboekt en/of besproken, die ik in een latere blog zal bespreken.

Posted from Voorburg, Zuid-Holland, Netherlands.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>