We gaan naar Japan!

Dit jaar is het zover, we gaan naar Japan! Al sinds de middelbare school had ik het idee om ooit het land van de rijzende zon te begroeten en daarom had ik met Tommy afgesproken dat eens te doen. Ik herinner me nog een feestje uit 2009 waarin is besloten om, nadat bleek dat ik net buiten de boot viel om met de studiereis naar Japan mee te gaan, dan ook echt de daad bij het woord te zetten en in de zomer van 2010 te gaan. Al gauw bleek dat we geen idee hadden van de urgentie van het snel boeken van vliegtickets: in januari waren de tickets al meer dan €850 per persoon en dat was toch echt te duur. Daarom hebben we het dit jaar maar een keer serieus proberen aan te pakken.

Vorig jaar hoorde ik van Steven dat, mocht ik ooit een reis naar Japan ondernemen, hij koste wat kost mee zou willen. Samen met Tommy en Steven heb ik dus de eerste stappen/uitzoekwerk van het boeken van het ticket ondernomen. Hiermee zijn we al begonnen in September. Ons idee was dat het geen kwaad kon om zo vroeg mogelijk met boeken te beginnen, aangezien we zo voor de goedkoopste prijs aan een ticket konden komen. We hebben er nog aan gedacht meerdere bestemmingen binnen Azië te bezoeken, maar dit bleek al gauw niet haalbaar vanwege de verschrikkelijk hoge prijs. We hebben toen maar voor de goedkoopste vliegtuigmaatschappij gekozen om mee naar Japan te vliegen. Dit bleek Аэрофлот (Aeroflot) te zijn. Niet dat we hier een bijzonder veilig gevoel bij hebben, maar deze maatschappij rekent €200 minder per vlucht dan op één na goedkoopste. Onze uiteindelijke ticketprijs is neergekomen op €610 voor een retour Amsterdam – Tokyo, wat in onze ogen voor een vliegreis naar de andere kant van de wereld niet bepaald de hoofdprijs is. Dat we hiervoor met een vrij dubieuze maatschappij vliegen en lange tijd moeten wachten op een overstap moeten we dan maar voor lief nemen.

Aangezien de reisplannen nu in een vrij gedetermineerde fase waren aangekomen, heb ik aan andere vrienden die ooit interesse getoond hebben in een Japanreis aangeboden om mee te gaan. Niet dat met het toenmalige reisgenootschap geen leuke vakantie was op te bouwen; integendeel. Ik wilde anderen de kans geven om, indien ze tijd en geld hadden, deel te nemen aan een avontuur. Omdat ik wat meer dan gemiddeld op de hoogte ben van de Japanse taal en cultuur zagen een aantal daar wat in. Voor mij zelf geeft het wellicht iets meer ruimte aangezien de groep dan meer kans heeft zichzelf te ondersteunen en ik me minder verantwoordelijk hoef te voelen voor het op sleeptouw nemen van mijn medereizigers. Aan de andere kant realiseer ik me ook dat dit misschien aanstoot geeft tot inflexibiliteit van reismogelijkheden: het is moeilijker om met een grote groep iets te ondernemen dan een klein clubje. Om dit te vermijden heb ik duidelijk aangegeven dat ik mijn eigen plan wil volgen en is het aan ieder om te doen wat hij wil: als de een graag naar een bepaald district wil waar ik geen zin in heb dan moet er alle vrijheid zijn om de groep te splitsen in groepen van overeenkomstige interesse. Aangezien de mens over het algemeen de drang heeft tot kuddedier-gedrag (we zijn notabene in Japan) vraag ik me af in hoeverre hier gebruik van gemaakt gaat worden; het is belangrijk dat de mogelijkheid er is.

Maar genoeg daarover. Naast Tommy en Steven waren René en Bob snel enthousiast en hebben al snel doorgegeven dat zij ook van de partij zijn. Met hen heb ik dus ook de tickets geboekt. Later hebben Lucas en Robert ook besloten om mee te gaan.

Het vluchtschema dat we aanhouden is als volgt:

Heenreis:

  • Vertrek: Amsterdam Schiphol – 15 juli 2011 – 23.35
  • Aankomst: Moskou Sheremetyevo – 16 juli 2011 – 04.50
  • Vertrek: Moskou Sheremetyevo – 16 juli 2011 – 20.00
  • Aankomst: Tokyo Narita – 17 juli 2011 – 10.20

Vertrek:

  • Vertrek: Tokyo Narita – 6 augustus 2011 – 12.00
  • Aankomst: Moskou Sheremetyevo – 6 augustus 2011 – 17.10
  • Vertrek: Moskou Sheremetyevo – 6 augustus – 20.55
  • Aankomst: Amsterdam Schiphol – 6 augustus – 22.25

One thought on “We gaan naar Japan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>