Goodies

Enkele dagen geleden zijn er wat goodies aangekomen die we nodig gaan hebben in Japan. Sommigen weten misschien dat in Japan de stekkers voor het stroomnet van het Amerikaanse type zijn en dat de spanning daar 100V 50/60 Hz is. Met de huidige technologie van switch-mode power supplies (met range 100-240V) is dat laatste geen probleem. Wat wel een probleem is, is dat onze Europese plug niet in het Japanse stopcontact past. Gelukkig hebben ze daar wat op gevonden: er bestaan converterplugjes die onze stekkers om kunnen zetten naar het Amerikaanse type. Vanwege onze Chinese onderbetaalde medemensen zijn deze dingen ook nog eens spotgoedkoop te vinden op eBay. Ik heb ook gelijk maar een nieuw verbindingsstukje dat op de iPhone-adapter past gekocht.

Over die iPhone gesproken, als ik in Japan ben heb ik natuurlijk geen laptop om deze blog bij te houden. Onder gunstige omstandigheden heb ik vorig jaar (bedankt Tommy) een iPhone weten te bemachtigen. En laat het nu daarmee ook mogelijk zijn om WordPress-blogs mee bij te werken, er is zelfs een app voor geschreven. Nog mooier: ik ben nu mijn blog aan het bijwerken via deze app. Het is ook de bedoeling dat ik op dezelfde manier in Japan jullie van informatie ga voorzien! Let ook op de geolocation onder elke entry, als ik met de iPhone iets blog dan verschijnt ook de plaats waar ik deze entry heb gemaakt.

20110409-132143.jpg

Posted from .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>